Masterclass programma

Dag 1

08:30  Ontvangst en koffie in Restaurant “DUE” (Hotel Avegoor)

09:00  Kennismaking en introductie van de masterclass

SHARED VALUES; Welke invloed hebben de kenmerken en waarden van jouw organisatie op de information security beleving, de focus en de wijze van besturing.

12:00  Lunch & inchecken

STRATEGY; Welke bedrijfsstrategie en strategische doelen hanteert jouw organisatie en hoe ondersteun je deze met security strategie en doelen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Aan de hand van een overzicht van de verschillende strategische modellen vul je dit gedurende dit blok met de docenten en medecursisten zelf in.

STRUCTUREHoe is een organisatie opgebouwd, hoe functioneert die, hoe kan je security hierin positioneren en hoe oefen je dan binnen die organisatie op zodanige wijze invloed uit dat je je doelen bereikt.

17:00  Snack

Vervolg STRUCTURE;

20:00 Opfrissen en diner
22:00 Een drankje aan de bar

Dag 2

07:00 Koffie en een broodje

STABILITY; Op een actieve wijze ondervinden wat de invloed van houding, intentie, zelfvertrouwen en omgaan met je energie en die van anderen op je resultaten kan zijn. – gastdocent

09:30  Opfrissen en ontbijt

STYLE; Herken en hanteer diverse leiderschaps- en managementstijlen en communicatievormen en leer deze inzetten om op harmonieuze wijze resultaten te bereiken binnen je organisatie en je team.

13:00  Lunch

SKILLSInformation Security verkoop je net als de meeste andere producten; met de juiste verkoopaanpak, door de taal van de business te spreken, de juiste boodschap te brengen en de juiste vorm te gebruiken en deze effectief te presenteren.

MEESTERSTUK; Jouw bevindingen die je hebt vastgelegd in je werkboek, vormen de basis voor je meesterstuk; samen met je medecursisten de aanpak en het plan toegespitst op jouw organisatie vormgeven. Hiermee kun je terug op je werk­plek, direct aan de slag om informatiebeveiliging in jouw organisatie succesvol te gaan verbe­teren, in goede harmonie met de business en rekening houdend met het breder belang van de organisatie.

17:15  Snack                       

MEESTERSTUK vervolg;

20:00  Opfrissen en diner

Dag 3

08:00  Ontbijt en uitchecken

SYSTEMS; Als CISO wordt je geconfronteerd met een veelheid aan systemen, standaarden en methodieken uit het eigen vakgebied en de aanpalende disciplines ; bezie samen met je mede cursisten wat de meest relevante voor jou zijn en maak het beeld compleet van wat volgens hun de belangrijke links en referenties zijn, hoe deze samenhangen en hoe je hier je voordeel mee kunt doen.

MEESTERSTUKEind presentaties

13:00  Lunch

MEESTERSTUKEind presentaties, vervolg

STAFF; In de CISO functie heb je een bijzondere rol binnen de organisatie en krijg je vanuit die rol te maken met uitdagende integriteitsvraagstukken. We bespreken met elkaar wat ons hierin op menselijk vlak beweegt en hoe verstandig om te gaan met dergelijke vraagstukken.

SLOT; Afsluiting en evaluatie.

16:00  Vertrek

Neem voor een verdere toelichting van het masterclass programma gerust contact met ons op.