Dick Brandt

Dick BrandtDr. Dick Brandt was tot eind 2013 de Chief information Security Officer (CISO) van PostNL N.V. en biedt nu als oprichter en eigenaar van Dick Brandt Advies, samen met een aantal zorgvuldig geselecteerde partners en associates, vanuit een langdurige praktijkervaring, strategische advies en consultancy diensten aan op het gebied van informatiebeveiliging en bedrijfscontinuïteit.

Dick heeft natuurkunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is een door de wol geverfde Information Security professional. Dick is ruim 25 jaar geleden in de Telecom en de ICT gestart bij KPN Research en heeft daar over de jaren een schat aan ervaring opgedaan met managementtaken, research & development en advies en consultancy opdrachten. In 2002 is Dick bij TNT Post (later PostNL) gestart als Chief Information Security Officer om daar het werkveld informatiebeveiliging en bedrijfscontinuïteit vanaf de grond af vorm te geven en zijn liefde voor het vak te ontwikkelen.

Dick is al jaren zeer actief betrokken bij het vakgebied als voorzitter van het ICT Innovatieplatform Security & Privacy (IIPVV), opsteller van de Nationale Cybersecurity Research Agenda. Was daarnaast ook actief als voorzitter van de multinationals ISAC, onderdeel van het Nederlandse platform voor Cybersecurity (CPNI).  Daarnaast schept Dick, als bevoegd docent, enorm veel plezier in het delen van zijn ervaringen met de cursisten en het verhaal achter het verhaal vertellen.

Connect voor zijn volledige profiel met Dick Brandt op LinkedIn.