Johan Bakker

Johan Bakker

Johan Bakker MSc CISSP ISSAP was tot eind 2011 de Chief information Security Officer (CISO) van KPN N.V. en biedt nu als oprichter en eigenaar van Unified Vision, samen met een aantal zorgvuldig geselecteerde partners en associates, vanuit een langdurige praktijkervaring, hoogwaardige training, consultancy en interim-management diensten aan op het gebied van informatiebeveiliging en bedrijfscontinuïteit.

Johan heeft Master Degree Informatie en Kennistechnologie, is een CISSP ISSAP gecertificeerd Information Security professional en een CPT gecertificeerd professional trainer. In het verleden heeft Johan ruim 25 jaar met veel plezier gewerkt in IT operations, softwareontwikkeling, systemontwerp en architectuur, IT project management, research & development en consultancy. In 2001 kwam hij in aanraking met het werkveld informatiebeveiliging en bedrijfscontinuïteit; een vakgebied dat hem tot op de dag van vandaag enorm fascineert vanwege het escalerende belang ervan voor vrijwel alle sectoren en de dynamische ontwikkeling die het vakgebied nu doormaakt.

Johan is actief betrokken geweest bij verschillende standaardisatie commissies op het gebied van informatie beveiliging, waaronder ISO/JTC1 SC27 (de bron van de ISO27000 standaarden), verzorgt met regelmaat presentaties op het gebied van information security en traint als docent bij de Security Academy diverse onderdelen van de CISSP en ISMP trainingen.

Connect voor zijn volledige profiel met Johan Bakker op LinkedIn.